De beste kwaliteit
De beste service
Voor 17 uur besteld, dezelfde dag verzonden
SALE
0
De beste kwaliteit
De beste service
Voor 17 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Door Claudia Walsma, 19 januari 2021

A day in the life of.. Claudia

Even voorstellen..

Hoi hoi! Ik ben Claudia, 28 jaar, fotograaf,blogger en moeder van twee kindjes:Senn (4, in februari alweer 5) en Liv (2). Door Haarspeldjes.com ben ik gevraagd een blog te schrijven en daarin een ‘kijkje in ons leven’ te geven. Door de lockdown lopen onze dagen een beetje anders dan anders (wat veel ouders nu wel zullen ervaren). Mijn man Stefan werkt in de haven en heeft sinds kort een week/week-systeem op kunnen pakken, waardoor hij dus één week thuis is, en één week weg. Ook al loopt door de lockdown onze planning niet zoals gewoonlijk, we proberen wel zoveel mogelijk een ritme in onze dag te houden. Ik merk dat wij (Stefan en ik) en de kinderen daar veel baat bij hebben. Een ritme en structuur (voor zover dat lukt met kinderen) hebben we altijd al zoveel mogelijk proberen aan te houden. Maar juist nu vind ik dat heel belangrijk. Hieronder heb ik een klein schema uitgetypt waarop de indeling van een ‘standaard’ dag van ons, tijdens de lockdown, te zien is. Lezen jullie mee?

 

08:00 – wakker worden!

Ik heb écht geluk met goede slapers. Liv gaat meestal tussen 19:00 en 19:30 naar bed en Senn tussen 19:30 en 20:00. Ze slapen de hele nacht door en als ze uit zichzelf wakker worden, is dit meestal om 08:00. We poetsen dan onze tanden en gaan naar beneden.

 

08:30 – ontbijten (en koffie)

Ik kleed Senn en Liv bewust niet aan voordat we naar beneden gaan, omdat er al heel snel de eerste vlekken verschijnen met het ontbijt. Vlekken op de pyjama’s vind ik niet zo’n ramp. Die kunnen daarna de was weer in.

 

09:30 – aankleden

Na een lekker relaxt ontbijt (wat nu natuurlijk wel een groot voordeel is van de lockdown) kleden we ons allemaal aan en doen we onze haren. Senn heeft een kort kapsel, dus dat is zo gedaan. Ik wilde trouwens altijd heel graag Senn zijn haren laten groeien. Ik vind jongens met wat langer haar zó leuk! Maar helaas heeft Senn de structuur van zijn moeders haar geërfd en als dat groeit krijgt het een hele rare structuur: een soort mix van slag/krullen/stijl en kroes. Echt waar! Ik heb ook weleens aan de kapper gevraagd of ik daar wat aan kon doen, maar hun zeiden dat sommige mensen dit hebben en dat er eigenlijk niet echt een goede remedie voor is. Goeeeed, terug naar het onderwerp. Bij Liv jeuken mijn handen om de mooiste creaties in haar haartjes te maken, maar dat doe ik voorafgaand aan haar slaapje meestal niet. Liv vind het fijn om met haar vingers door haar haartjes te freumelen en ik wil niet dat er losse elastiekjes en klipjes in haar bed liggen. Dus meestal is een staartje of een knotje hetgeen wat ik dan bij haar maak. Het aankleden doen we boven en meestal maak ik dan ook gelijk gebruik van de gelegenheid om er wat wasjes in te gooien en schone was in de kast te leggen etc.

 

 

10:30 – fruit

Belangrijk ofcourse. Ook spelen we dan wat.

 

11:30 – Liv naar bed

Liv slaapt het beste rond deze tijd. Dat is soms best lastig i.v.m. de lunch, maar die krijgt zij dus iets later.

 

12:00 – school

Senn zit in groep 1 en heeft maandag t/m vrijdag om 12:00 een teamgesprek met zijn juf en klasgenootjes. Dit duurt een kwartier en daarna gaan we verder met zijn overige schoolopdrachten.

 

13:00 - lunch

14:00 – Liv wakker

Om 14:00 ga ik los met de haren van Liv haha. Nee niet altijd hoor, maar ik vind het wel heel leuk om lekker met haar te tutten en mooie creaties in haar haartjes te maken. Ik zet haar vaak aan de eettafel en probeer wat van die piekhaartjes te maken, terwijl zij aan het eten is. Zo blijft ze ook nog een beetje stil zitten, want zoals je misschien wel begrijpt: dat is een hele opgave voor een peuter haha.

 

 

15:00 – Naar buiten


Wij zijn graag buiten, want we hebben twee hondjes. De ene durft niet naar buiten, maar de andere vind het heerlijk! Voor de kinderen is het ook erg leuk om met de hond te rennen. Eerder op de dag maken we al kleine rondjes en rond 15:00 gaan we vaak een grote wandeling maken. Ook heb ik laatst bedacht om (als fanatieke moeder) een groepsapp aan te maken met de ouders van klasgenootjes van Senn die bij ons in de buurt wonen. Zo kunnen we, met de kindjes die kunnen, afspreken in de speeltuin. Dit is ook vaak rond deze tijd.

 

16:00 – spelen / tv

Pfoe, wat ben ik blij dat Netflix en YouTube bestaan. Noem mij een loedermoeder: I don’t care. Ik vind schermtijd een lifesaver! Ik probeer het wel zoveel mogelijk te beperken, maar ik merk dat het uurtje van 16:00 tot 17:00 voor de kinderen vaak erg lastig is. Even relaxen voor de tv is best fijn voor hun en voor mijzelf..

 

17:00 – koken

Senn en Liv willen altijd op het aanrecht zitten als ik aan het koken ben. Wat een voordeel daarvan is, is dat ze vaak al lekker wat groente naar binnen snoepen.

 

17:30 – eten

 

18:00 – bad

 

18:30 – boekje

Ik vind het lezen van een boekje voor het slapen gaan zo’n fijn moment en de kinderen ook. Ik ben blij dat ze boekjes leuk vinden, want ik vind het zelf ook erg fijn en belangrijk om te doen. Het favoriete boekje van dit moment is trouwens ‘Borre’.

 

19:00 – bed

Rond deze tijd gaat Liv naar bed en als ‘grote’ jongen mag Senn daarna nog wat langer opblijven.

 

20:00 – mama time!

En dat klinkt heel gezellig, maar veel dagen in de week gebruik ik de avonden om te werken. Met twee jonge kinderen is het bewerken van foto’s en het regelen van administratieve zaken overdag geen optie, dus doe ik dit in de avond. De avonden dat ik niet aan het werk ben, is het: Netflix and chill! Ook zit ik lekker te scrollen op Instagram. Ik kan trouwens niet wachten tot de lockdown weer voorbij is, want ik geniet enorm van avondjes met mijn vriendinnen!


Ik hoop dat jullie deze blog leuk vonden om te lezen en ik ben benieuwd of jullie schema een beetje lijkt op die van mij. Als jullie nog tips hebben voor de dagindeling met jonge kinderen óf de haarstructuur van Senn:let me know!


Hieronder nog wat leuke weetjes:

 

Favoriete styling

Twee staartjes vind ik ongelofelijk schattig, maar een kleine ‘messy-bun’ heeft denk ik wel het meeste mijn voorkeur. Simpel, maar toch heel cute. Het wordt helemaal tof met een leuke scrunchie of de toevoeging van een haarclipje.

 

Geweldige collectie

Eigenlijk is bijna alles wat Haarspeldjes.com verkoopt helemaal mijn stijl (ik spaar even door om de hele collectie op te kunnen kopen). Ik hou van klassieke en zachte kleuren, vintage, boho, hip en (voor Liv natuurlijk) lekker meisjesachtig. De items van Haarspeldjes.com sluiten daar helemaal bij aan!

 

Favoriete haaraccessoire

Onze favoriete haaraccessoire is het setje met de strikjes in de kleur oudroze. LOVE IT!

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »