De beste kwaliteit
De beste service
Voor 17 uur besteld, dezelfde dag verzonden
SALE
0
De beste kwaliteit
De beste service
Voor 17 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Door Romy Koster , 20 juli 2020

Ochtendroutine in een gezin van zes!

Hi hoi, laat ik eerst van deze gelegenheid gebruik maken om mijzelf aan je voor te stellen. Mijn naam is Romy Koster (aka @Romy_Eleonore) en ik ben blogger, vlogger en de trotse moeder van vier (b)engeltjes. Hoewel het een drukke – maar vooral gezellige -  boel is, zijn wij met z’n zessen – drie guys & drie girls – in Huize Koster goed in balans.

 

Even opstarten..

Het zal vast geen verassing zijn als ik je vertel dat mijn ochtendroutine – als moeder van vier – heel vroeg start. Waar de één claimt dat het rond de klok van 05:45 uur nog nacht is en zich nog even lekker omdraait, sta ik al in de badkamer mijn tanden te poetsen. Waarom? Omdat ik nog steeds van mening ben dat rust, reinheid en regelmaat ervoor zorgen dat ik vrij relaxt mijn ochtenden doorkom. Buiten het feit om dat mijn kids natuurlijk van hun natje en droogje voorzien worden, vind ik het belangrijk dat  ze er ten allen tijden piekfijn uitzien. Heerlijk toch als ze fris, fruitig en in alle vrolijkheid – een chagrijnige dag daargelaten – de deur uitstappen. Vandaag verklap ik jou met alle plezier hoe wij rustig onze ochtenden doorkomen.

 

 

Een dagelijke schooldag

In Regio Noord - waar mijn gezin onder valt - is inmiddels de zomervakantie aangebroken,  maar voor het gemak neem ik vandaag een schooldag met je door. Laat ik beginnen te vertellen dat ik samen met mijn vriendin de kids om en om naar school breng. Super fijn! Ook speel ik een beetje vals, aangezien wij een nanny hebben die ik verder in deze blog gewoon Shirley noem. De komst van Shirley is geen overbodige luxe, want naast het feit dat het natuurlijk super fijn is voor de kinderen is zij bij ons vanwege mijn lichamelijke beperking.

 

Vroege vogel

Mijn ochtend start, zoals gezegd, om 05:45 uur en dan heb ik strikt één uur de tijd om te douchen, me aan te kleden en mijn gezicht in de verf te zetten. Heerlijk zo’n momentje voor mezelf. Rond de klok van 06:30 uur ontwaakt de rest van het huis en kruipen de kindjes lekker bij papa in bed.

 

Favoriete haaraccessoires Anne-Fleur

Om 06:45 uur sharp roep ik de kids omstebeurt om ze te wassen, tanden te poetsen en aan te kleden. Ik start altijd met Isabel (de oudste). Daarna komt Roderick, die wordt gevolgd door Noël, om vervolgens te eindigen met onze jongste Anne-Fleur. Wat Anne-Fleur betreft: in een “poep en een scheet“ is ze aangekleed.. Tsjaa.. die vind – met haar twee jaar - natuurlijk  nog alles goed wat je haar aantrekt. Echter heeft ze een duidelijke voorkeur wat haaraccessoires betreft. Haar hartje gaat simpelweg sneller kloppen van haarspeldjes, terwijl ik haar het liefst met een haarbandje rond laat lopen. Zo ben ik zelf ontzettend verliefd op het baby haarbandje met knoop en zeg nu zelf.. deze staat haar toch te zoet! Al draagt ons meisje de haarspeldjes pink basics ook met super veel flair.

 

 

 

Dress up

Terwijl ik met de kindjes bezig ben is Shirley het ontbijt aan het voorbereiden. Ik neem ongeveer drie kwartier de tijd om de kindjes klaar te maken. Zo worden ze iedere ochtend, na het opfrissen, uitgebreid gemasseerd – ingesmeerd – met olie en daar genieten ze enorm van. Isabel en Roderick kleden zich inmiddels zelf aan en dat zorgt ervoor dat ik in alle rust de jongste twee klaar kan maken.

 

Favoriete haaraccessoires Isabel

Isabel tikt deze zomer de acht jaar aan, dus die wilt tegenwoordig zelf bepalen wat ze aantrekt en wat ik met haar haren doe. Ik kon niet anders dan een dealtje met haar maken. Isabel mag op doordeweekse dagen zelf bepalen hoe zij haar haren draagt en in het weekend mag ik het bepalen. Isabel haar favoriete hairdo zijn twee invlechten die ze met heel veel plezier versiert met de handgemaakte, goudkleurige haarspeldjes van Your Little Miss. Mijn voorkeur gaat uit naar een heerlijke knot of half opgestoken haar met een velvet scrunchie van Your Little Miss.

 

 

 

Voor elk wat wils

Wij zijn fan van Your Little Miss en waarom? Omdat ze de leukste en hipste haaraccessoires hebben voor een zacht prijsje. Nog leuker is dat ze ook hele fijne setjes verkopen in kittige printjes en in heerlijke kleurtjes. Ik zeg ‘voor elk wat wils’. Dus voor alle mommy’s en mommy’s to be.. dit is HET adres voor de leukste haaraccessoires!

 

The look and feel

Een goede voorbereiding is het halve werk. ’s Avonds leg ik voor alle kinderen hun kleding klaar met uitzondering van Isabel. Voor haar maak ik twee setjes, zodat ze zelf een keuze kan maken. Natuurlijk mag ze zelf de haaraccessoires van de dag uitzoeken. Het zijn immers de accessoires die de look afmaken haha.

 

 

De dag kan beginnen

Rond de klok van 07:30 uur zit iedereen fris en fruitig aan tafel. Ik hecht er enorm veel waarde aan om samen in alle rust te ontbijten. Shirley en ik nemen dan de dag door met de kinderen. Altijd fijn om te weten wat er op de planning staat en of de kindjes eventueel een speelafspraakje willen maken. Rond de klok van 07:40 uur hebben ze hun natje en droogje gehad en is het tijd voor een toiletmomentje. Daarna trekken ze hun schoenen en jasjes aan. De dagen dat ik moet rijden, stappen wij rond de klok van 07:50 uur de deur uit. De dagen dat de kindjes worden opgehaald, vertrekken ze rond 08:00 uur. Deze mama hanteert een lekker strak schema, maar het zorgt voor een hoop rust en dat zorgt weer voor relaxte kindjes. Dat is alles wat telt.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »